(recept
si oblíbili 2 návštěvníci)
Lyonské brambory
Potřebné ingredience
Z úplně nejvíc domácích suroviny =D: 6 velkých brambor (nové polepské), 4 střední cibule, svazeček jarní cibulky (ze zahrádky), hrst na nudličky nakrájeného uzeného, bůčku či slaninky (domácí), 3-4dcl bílého vína (Müller - Pavel Hrabkovský Velké Žernoseky =)), 1:1PL olej:sádlo, sůl, pepř
Postup přípravy
1. Uvaříme si brambory, aby byly měkké, ale stále pevné. (Joo je to těžký odhadnout, to sama vím =D)
2. Mezitím co se nám vaří brambory si překrájíme jarní cibulku a cibuli nakrájíme nadrobno.
3. Uvařené brambory oloupeme a nakrájíme na silnější plátky.
4. Na pánvi rozpálíme olej se sádlem a přihodíme cibuli i cibulku.
5. Až začne cibule hnědnout přidáme bůček, minutku restujeme a přidáme brambory.
6. Vše promícháme a zalijeme vínem.
7. Stáhneme plotýnku na 4ku a necháme víno vyvařit.
Když se víno vyvaří, tak můžeme ještě chvíli opékat, aby se nám to trošku přichytilo, mám ráda opečené brambory.
Hotové servírujeme posypané pažitkou či jarní cibulkou, pokud k tomu máme nějakou tu flákotu, tak to je jedině dobře.
2. Mezitím co se nám vaří brambory si překrájíme jarní cibulku a cibuli nakrájíme nadrobno.
3. Uvařené brambory oloupeme a nakrájíme na silnější plátky.
4. Na pánvi rozpálíme olej se sádlem a přihodíme cibuli i cibulku.
5. Až začne cibule hnědnout přidáme bůček, minutku restujeme a přidáme brambory.
6. Vše promícháme a zalijeme vínem.
7. Stáhneme plotýnku na 4ku a necháme víno vyvařit.
Když se víno vyvaří, tak můžeme ještě chvíli opékat, aby se nám to trošku přichytilo, mám ráda opečené brambory.
Hotové servírujeme posypané pažitkou či jarní cibulkou, pokud k tomu máme nějakou tu flákotu, tak to je jedině dobře.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé